Vores blog
Introduktion til retrospectives og ScrumEr du nysgerrig på, hvad Retrospectives er for en ting? Og hvad agil og iterativ er for nogle spøjse størrelse? Og man i det hele taget bruge Scrum i dit team?
Det kan du få svar på her. Du kan både læse vores indlæg om forskellige emner, der alle viser forskellige vinkler på retrospectives og Scrum og du kan bruge det i dit team.
Har du agil på din liste over buzzwords? Så skal du skynde dig at fjerne det igen!
I den seneste tid er ordet “agil” kommet i vælten. Det bliver udnævnt som det nye buzzword sammen med “omstillingsparat” og “digital frontløber” eller “selvledende teamplayer”. Der er bare en kæmpestor og altafgørende forskel på alle de buzzwords og agil: Agil er ikke noget, man er – det er en måde at arbejde på!
Derfor skal du bruge Scrum i din marketingsafdeling
Savner du fælles sprog for hele virksomheden? Vil du gerne have et bedre overblik over opgaverne? Og lyder tanken om ro og ingen opgaver, der kommer flyvende ind fra højre i tide og utide, tiltalende? Så er Scrum i din marketingsafdeling løsningen.
Agil og iterativ – hvad betyder det egentlig?
Du har sikkert hørt begreberne, agil og iterativ. De er meget moderne og buzz-word agtige. Er det ikke agilt og iterativt, så er det ikke værd at samle på. Men hvad betyder de to begreber egentlig? Og bliver alting virkelig godt, hvis man bare drysser agil og iterativ udover et projekt? Det korte svar er: Nej, det gør det ikke. Hvorfor kan du læse her sammen med vores konklusioner om, hvordan du skal gribe det an, når du vil arbejde agilt og iterativt.
To ting om Scrum du kan lære fra din første cykeltur
Det er med Scrum som med at cykle: Du kan læse dig til, hvordan du gør – måske endda se en video. Men skal du igang med at cykle, er der ingen vej uden om, at du skal op på en cykel! Og ja, det betyder sår på knæene og hudafskrabninger på albuerne.
Det rigtige tidspunkt at starte med Retrospectives er altid lige NU!
Jeg har en veninde, der arbejder som sygeplejerske på et hospital. Jeg havde læst om dagkirurgi på Silkeborg Hospital og deres meget imponerende og spændende erfaringer med Scrum og spurgte derfor min veninde, om de ikke også kunne bruge det på hendes afdeling. “Jo”, svarede hun, “men lige nu er det ikke så godt. Vi er lige midt i en intern flytning og der sker så meget, så det er nok bedst at vente til der er kommet ro på igen.” “Nej”, svarede jeg, “det er faktisk bedst at komme i gang lige med det samme!”
Der er altid ulemper – også ved Scrum
“Der er ikke noget, der er så godt, at det ikke er skidt for noget”, kunne man fristes til at sige. For der er noget om snakken: Selv den bedste løsning, model, arbejdsmetode eller noget helt fjerde har altid nogle ulemper. Det betyder ikke, at man skal droppe det, men blot at man skal gøre det med åbne øjne. Derfor har vi vredet vores hjerner for at finde de tre største ulemper ved Scrum samt tre faldgruber. Men vi har også fundet de tre største fordele, så du kan se, hvad der opvejer både ulemper og faldgrubber.