Derfor skal du bruge Scrum i marketing
Savner du fælles sprog for hele virksomheden? Vil du gerne have et bedre overblik over opgaverne? Og lyder tanken om ro og ingen opgaver, der kommer flyvende ind fra højre i tide og utide, tiltalende? Så er Scrum i din marketingsafdeling løsningen.

Derfor skal du bruge Scrum i din marketingsafdeling

af | 13. maj 2019

Man kan nemt tro, at Scrum kun hører til i IT-verdenen. Men det gør Scrum bestemt ikke! Tankerne bag og metodikken kan med stor succes bruges i andre sammenhænge og med andre faggrupper end IT og udvikling.

Det har vi taget en snak med Anne-Luise Flintholm om. Hun har nemlig været med til at indføre Scrum i en marketingsafdeling. Hun opdagede Scrum lidt ved et tilfælde, da udviklingsafdelingen indførte det. Da hun så, hvordan de tog godt imod Scrum, tænkte hun, at det kunne sikkert også bruges i hendes marketingsafdeling.

Du kan høre hende fortælle om hendes erfaringer i eposiden “Derfor skal du bruge Scrum i din marketingsafdeling“. De tre største gevinster ved at indføre Scrum i marketingsafdelingen får du lige her:

Fælles sprog

Det er meget nemmere at snakke sammen, når man har et fælles sprog. Indførelsen af Scrum havde netop den effekt at det gav hele virksomheden et fælles sprog. Når der blev sagt “Standup”, “Grooming” eller “Produkt Owner”, så vidste alle, hvad der blev snakket om. Det gjorde det nemmere at snakke med og dele viden og erfaringer.

Overblik over opgaverne

Alle opgaverne i marketingsafdelingen blev skrevet ind i et fælles regneark. Det var fint nok, da opgaverne også var skrevet på post-its, der sad på en stor fælles tavle, som alle i afdelingen kunne se. Regnearket blev derfor mest brugt til at vise andre interessenter i virksomheden, hvad status på opgaverne var.

Kombinationen af et regneark og en tavle med masser af sedler gav et rigtig godt overblik! Både for teamet, men også for andre i virksomheden. Det skabte ro, for der var ikke længere behov for at forstyrre for at få en status.

Ro!

Sidst men ikke mindst gav Scrum ro i marketingsafdelingen. Nye opgaver kom ikke længere flyvende ind fra højre med korte deadlines. I stedet skulle de igennem en Product Owner og prioriteres ind i et kommende sprint. Der var stadig opgaver, der kom flyvende ind med korte deadlines, men de var færre og var nemmere at få løst uden at de skabte for meget uro og forstyrrelser i den daglige produktion.

 

Så alt i alt var Scrum en succes i marketingsafdelingen! Har du en afdeling, hvor du kunne tænke dig at indføre Scrum eller har indført det, så hører vi gerne om det. Og har du brug for sparring eller hjælp, så kontakt os endelig!

 

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

For nogen er weekenden åndehullet. To dage uden urealistiske krav og alt for stramme deadlines. Der er tid til at mærke efter og gøre det, som man i virkeligheden har lyst til. Men for andre er de to dage et virvar af modsatrettede behov, der konstant kolliderer og kun skaber uro. Så snart klokken rammer fyraften fredag, længes krop og sind til mandag morgens ro og regelmæssighed: Duften af dagligdagens trygge rammer. Lyder det velkendt, så er du langt fra alene!

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

“Men den koster jo dobbelt så meget! Så jeg ville bare lige være sikker på, at det er ok, at jeg køber den. Er det stadig ok?”. Det spørgsmål fik jeg ofte, da jeg var gruppeleder i en spejdergruppe. Ledelsen i gruppen havde besluttet, at vi kun ville servere Spejderkaffe i vores spejderhus, fordi kaffen støttede en venskabsgruppe i Uganda med at skaffe rent vand til fattige børn og familier. Men når virkeligheden ramte og lederne skulle svinge dankortet, blev de alligevel i tvivl. For kunne det nu passe, at det var ok at betale tre gange så meget for kaffen?

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Ferien er forbi og hverdagen buldrer afsted igen. Vi ved godt, at det tager tid at vænne sig til at være retur fra ferie. Den første uge skal man tage det med ro og bruge tid på at komme ind i rytmen igen. Men hvorfor tager det så lang tid? Og hvorfor kan det efter to-tre uger føles som om, motivationen til at gå på arbejde stadig ligger og slikker sol på en lækker strand langt, langt væk?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER
Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke