I den seneste tid er ordet "agil" kommet i vælten. Det bliver udnævnt som det nye buzzword sammen med "omstillingsparat" og "digital frontløber" eller "selvledende teamplayer". Der er bare en kæmpestor og altafgørende forskel på alle de buzzwords og agil: Agil er ikke noget, man er – det er en måde at arbejde på!

Har du agil på din liste over buzzwords? Så skal du skynde dig at fjerne det igen!

af | 22. november 2019

Du opdagede måske selv det hurlumhej, der blev skabt af et jobopslag fra Landbrugsstyrelsen. Jeg medgiver gerne – ligesom Franci Johansen fra Landbrugsstyrelsen gjorde – at ordet “agil” er brugt ret mange gange i opslaget. Men som hun siger i et interview hos Magisterbladet.dk:

Det handler nok om, at vi er ved at lægge den måde om, som vi arbejder med it på. Og der fylder den agile arbejdsmetode rigtig, rigtig meget. Det præger nok teksten lidt.

Det er da ærlig snak! De bruger en masse tid på at ændre hele deres måde at arbejde på, og derfor fylder det agile meget for dem. Så kan en ansøger nemt se, at det er tilfældet og kan rette sig ind efter det.

Men kæden er hoppet helt af

Ikke i selve opslaget, mener jeg – men i reaktionerne på det.

Udover Magisterbladets artikel: “Buzzwordbingo? Landbrugsstyrelsen bruger ordet ‘agil’ 30 gange i jobopslag“, så kom Finans.dk på banen med: “Overdrevet brug af ét ord i jobopslag vækker hånlatter på sociale medier“, B.T. med: “Jobopslag med overdrevet brug af samme ord vækker undren: ‘Er det for sjov?’“. Berlingske.dk kom med den mindst fordømmende artikel: “Er du »agil«? Og drømmer du om at arbejde i det offentlige med andre »agile« folk? Så frygt ej, styrelse har et »agilt« job til dig

Hele fem artikler, alle med en ret nedladende tone overfor “agil”, om et enkelt jobopslag! Og det mest absurde er, at helt nede i bunden af artiklen på Magisterbladet.dk er der følgende udsagn:

”Vi kan se, at medarbejderne er mere glade og har det sjovere, de steder hvor vi arbejder agilt. De kan mærke, at det giver bedre løsninger, og at de forskellige fagligheder kommer tættere på hinanden”, siger Franci Johansen.

Tænk sig, de har været så fornuftige hos Landsbrugsstyrelsen at bruge en arbejdsmetode, som faktisk gør medarbejderne gladere! Og hvad får de så for takken, når de søger nye medarbejdere? Hån og latter, fordi de bruger et ord 30 gange i et jobopslag…

Hvorfor hed de fem artikler ikke noget med: “Søg det her job og bliv glad!”, “Landbrugsstyrelsen har knækket koden: Agil gør glad” eller bare “Frygt ej – drømmer du om at være glad, så har det offentlige et job til dig”.

I stedet bruger fem medier spalteplads på at dundre mod et begreb – et begreb som de faktisk ikke selv forstår… Det skriver Tobias Reinwald rimeligt tydeligt selv i sin artikel på berlingske.dk:

Denne skribent er ikke sikker på, hvad ovenstående egentlig betyder. Måske fordi skribenten ikke er synderligt agil. Ansøgningsfrist: Torsdag 24. oktober.

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

For nogen er weekenden åndehullet. To dage uden urealistiske krav og alt for stramme deadlines. Der er tid til at mærke efter og gøre det, som man i virkeligheden har lyst til. Men for andre er de to dage et virvar af modsatrettede behov, der konstant kolliderer og kun skaber uro. Så snart klokken rammer fyraften fredag, længes krop og sind til mandag morgens ro og regelmæssighed: Duften af dagligdagens trygge rammer. Lyder det velkendt, så er du langt fra alene!

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

“Men den koster jo dobbelt så meget! Så jeg ville bare lige være sikker på, at det er ok, at jeg køber den. Er det stadig ok?”. Det spørgsmål fik jeg ofte, da jeg var gruppeleder i en spejdergruppe. Ledelsen i gruppen havde besluttet, at vi kun ville servere Spejderkaffe i vores spejderhus, fordi kaffen støttede en venskabsgruppe i Uganda med at skaffe rent vand til fattige børn og familier. Men når virkeligheden ramte og lederne skulle svinge dankortet, blev de alligevel i tvivl. For kunne det nu passe, at det var ok at betale tre gange så meget for kaffen?

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Ferien er forbi og hverdagen buldrer afsted igen. Vi ved godt, at det tager tid at vænne sig til at være retur fra ferie. Den første uge skal man tage det med ro og bruge tid på at komme ind i rytmen igen. Men hvorfor tager det så lang tid? Og hvorfor kan det efter to-tre uger føles som om, motivationen til at gå på arbejde stadig ligger og slikker sol på en lækker strand langt, langt væk?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER
Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke