6 Gode råd

TAG PÅ EN REJSE

Vi ser retrospectives som en rejse, men glem alt om pas, korte ærmer og sandaler. Når vi siger, at retrospectives er en rejse, mener vi, at et møde er en rejse fra et punkt til et andet.

Men hvis rejsen ikke skaber udvikling, er den så overhovedet værd at gennemføre? Nej, det synes vi ikke.

Derfor har vi altid en klar dagsorden, når vi tager afsted på et retrospectives. Og vi slutter altid af med at kigge på, hvad der skal gøres inden næste møde. Det er vores små skridt, som hjælper dig og virksomheden sikkert i mål.

Træd ombord i flyet

Sluk elektroniske enheder

Forestil dig, at mødet begynder med, at alle medarbejdere træder om bord på et fly. Når mødet begynder letter flyet. På vej op i luften bliver der serveret kaffe, og medarbejderne kan hurtigt nå at sige hej til hinanden og finde deres pladser.

Ligesom på en flyvning beder vi også om, at computere og mobiltelefoner er slukket. Kontroversielt og sikkert rigtig træls, men det virker. Folk er mere til stede, og vi når mere på kortere tid. Ofte er det lederne, som har sværest ved at lade mobilen ligge.

Når vi når kommer i luften og op over skyerne, tager mødelederen over og gennemgår dagsordenen og følger op på det seneste møde. Mødelederen – ja, det er dig – er flyets pilot og bestemmer, hvor turen går hen, og hvor langt vi er på ruten.

Brug Retrospectives

Skab fokus

Vi har set, hvordan retrospectives skaber fuldt fokus på dagsordenen fra mødedeltagerne. Det er nemlig spændende at være på rejse med retrospectives – uanset om du selv holder det eller får os til at hjælpe.

Får du os til hjælpe, kommer vi med tusser, Easy-Flips og post-its, som gør det nemmere at holde fokus fra computeren og mobilen. Mange års erfaring har lært os, hvad det betyder, når rammerne for mødet bliver ændret bare en lille smule. Skynd dig at kopier det og skab fokus – og vil du have hjælp, så siger du bare til.

Få inspiration og viden

Bliv en bedre facilitator

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke