Lyt til podcast når du har lyst
Det virker måske lidt sært at starte et indlæg på en hjemmeside, som skal læses, med et spørgsmål, om man faktisk hellere ville lytte end læse. Men læser du dig igenne denne tekst, så er der noget for dig at lytte til: Vi har nemlig lavet 5 podcasts om ceremonierne i Scrum!

Vil du hellere lytte end læse?

af | 31. maj 2018

Nogle gange er det bare nemmere at få en introduktion til noget nyt, når man hører det i stedet for at skulle læse det. Derfor tænkte vi, at vi ville lave en episode på 15-20 minutter for hver ceremoni i Scrum. Vi har lavet en skabelon, så du ved, hvad vi kommer omkring i hver episode, så ceremonierne er nemmere at holde op mod hinanden.

De fem ceremonier i Scrum er: Daily Standup, Grooming, Sprintplanlægning, Review/Demo og Retrospective, naturligvis.

Du kan høre dem lige her: 5 Scrum ceremonier. Du kan også høre dem i iTunes her.

Skabelon for hver episode

 1. Hvad er ceremonien?
 2. Hvem deltager?
 3. Hvordan foregår den?
 4. Hvornår afholder man den?
 5. Fordele ved ceremonien
 6. Udfordringer ved ceremonien
 7. Hvad siger man, når chefen spørger om:
  1. Hvorfor skal I bruge al den tid på ceremonier?
  2. Skal alle deltage?
  3. Hvorfor skal der være så mange møder?

Hvorfor podcasts?

Vi ville gerne give dig en introduktion til de fem ceremonier og allerhelst ville vi  gerne, at vi kunne fortælle dig om dem over en kop kaffe. Men da det ikke altid lige er til at passe kaffe ind i et travlt program, tænkte vi, at en podcast var den næstbedste løsning.

Så når du nu vasker op eller går tur med hunden eller slår græsset, så tag et par hovedtelefoner på og hør podcasten. Så slår du to fluer med et smæk. Det synes vi, er ret smart.

Du kan høre dem en ad gangen eller alle på én gang. I vores rækkefølge eller som du selv synes er bedst. Det er helt op til dig – vi håber kun, at du kan bruge dem til noget.

Kommer der flere?

Vil du gerne, at der kommer flere, så sig endelig til! Send en mail, skriv en kommentar på LinkedIn eller Facebook eller giv os et ring og så kigger vi på, hvad der giver mening at lave flere episoder om. Det kunne være tips og tricks til de enkelte ceremonier om, hvordan man gør dem forskellige fra gang til gang eller vores bud på, hvordan man kan løse en konkret udfordring.

Sidder du med noget, du gerne vil høre vores mening om, så kontakt os og vi giver vores bud!

Scrum med mere

Og kan du ikke vente på, at der kommer flere episoder om ceremonierne, så har vi faktisk lavet en anden podcast-serie også sammen med Sune Monrad fra Cobraid. Den hedder “Scrum med mere” og handler om forskellige aspekter ved Scrum. I den første episode, som lige er udkommet, snakker vi om hvad Scrum er for en størrelse og hvorfor man bør snakke om projektledelse og projektstyring – og hvorfor ingen af de to dele hører hjemme i Scrum.

Den podcast kan du finde lige her: Scrum med mere eller i iTunes

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sladder og brok definerer vi ofte som noget negativt. Noget, der skal undgåes og jo mindre, der er af det, jo bedre. Men sådan er det faktisk ikke helt. For sladder og brok har også et positivt element: Det kan være en sikkerhedsventil, der tager trykket af irritationer og frustrationer. Men bliver det for meget, kan det skade teamet. Målet er derfor tilpas sladder og brok i teamet – spørgsmålet er da, hvordan finder du den gyldne middelvej?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke