Nej, vi bliver nok nødt til at undersøge det og tage det op på næste møde. Grethe er her jo ikke og hun er den eneste, der ved det. Så det må vente, til vi har afklaret det med hende.

Men skal vi ikke bare lige spørge Grethe?

af | 29. december 2024

Kender I det at sidder i et møde og pludselig opstår der et spørgsmål, som man ikke havde tænkt på? Og Grethe, der kan svare, ikke er med på mødet?

Det betyder så, at vi ikke kan træffe en beslutning, før nogen lige har fået spurgt Grethe og fået svar. Så det må vente til næste møde, før vi kan komme videre. Øv!

Men sådan behøver det faktisk ikke at være!

Grethe er kun to klik væk

For vi lever jo i en tid, hvor det er super nemt bare lige at trække folk ind i et online møde til et hurtigt spørgsmål. Og sidder I i et møderum, kan en af jer jo bare lave et opkald på telefonen – helt lavpraktisk.

Så et hurtigt opkald til Grethe, der kan svare på 2 minutter, og så kan I komme videre.

Et møde, der nemt kunne være endt som tidsspild, er nu endt som et effektivt og godt møde. Bedre bliver det ikke!

Bonus: Træk beslutningskompetencen ind i mødet

Der er en sidegevinst ved at få afklaret et spørgsmål hurtigt i et møde. Det handler om usynlige magtstrukturer og “Gate Keepers”. Men det er vigtigt at understrege, at det ofte er noget, der foregår ubevidst og uden onde hensigter.

Det sker helt af sig selv, når I på mødet ikke synes, at I kan træffe en beslutning, før nogen er blevet hørt. Den person, der skal undersøge sagen, bliver – på godt og ondt – “Gate Keeper” for, at I kan komme videre på næste møde. Og den position er magtfuld.

Det kan være, at spørgsmålet bliver formuleret lidt anderledes, end I havde tænkt på mødet. Eller at svaret lige bliver forkortet eller tilpasset. Eller at der ikke lige var tid til at nå det før næste møde.

Alt det undgår I ved at trække Grethe ind i mødet og få det afklaret med det samme.

I får beslutningskompetencen tilbage til mødet – og det er godt for både fremdrift og medbestemmelse.

Lyt til episoden i “Scrum med mere”

Vil du gerne høre mere om, hvorfor jeg har lavet et online kursus om at holde bedre møder, så kan du høre det lige her. Det hele startede med et online blomsterbindingskursus…

Scrum med mere
Scrum med mere
Hvad har et blomsterbindingskursus med mødeledelse at gøre?
Loading
/

Bliv en bedre mødeleder i dag

Vil du fremover kun holde energigivende, sjove og resultatorienterede møder? Så er dette online kursus noget for dig.

Her får du tips og tricks til mødeafholdelse og masser af eksempler på, hvordan du kan gøre dine møder endnu bedre. Kurset består af 24 moduler, hvor jeg i hvert modul giver dig konkrete værktøjer til, hvordan du bliver en bedre mødeleder.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sladder og brok definerer vi ofte som noget negativt. Noget, der skal undgåes og jo mindre, der er af det, jo bedre. Men sådan er det faktisk ikke helt. For sladder og brok har også et positivt element: Det kan være en sikkerhedsventil, der tager trykket af irritationer og frustrationer. Men bliver det for meget, kan det skade teamet. Målet er derfor tilpas sladder og brok i teamet – spørgsmålet er da, hvordan finder du den gyldne middelvej?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke