Gruppe af trygge og glade medarbejdere
Min mentor, Birger, har lært mig, at der er tre T'er i denne verden, der tæller: Tillid, tryghed og troværdighed. Når det er på plads, så kører det som det skal. Om det så er salg, udvikling, medarbejderglæde eller noget helt fjerde, det gør ikke nogen forskel. Uden de tre T'er går det nemlig ikke.

Har du styr på de tre T’er?

af | 20. december 2017

“Hvad har det med retrospectives at gøre, de tre T’er?” tænker du måske. Jo, det hænger sådan sammen, at hverken tillid, tryghed eller troværdighed er noget, der lige opstår. Det skal bygges op og holdes ved lige. Og der passer retrospectives perfekt ind. Hvorfor får du svar på lige her.

Fokus på aftaler

Når I holder retrospective, er det en fast ting, at I gennemgår aktioner fra sidste retrospective. I tjekker op på, om alle har gjort dét, som I aftalte.

Tilliden, trygheden og troværdigheden opstår ikke med det samme – men den bygges langsomt og sikkert op, jo flere retrospectives I holder. For hvert retrospective oplever I alle sammen, at aftalerne faktisk bliver overholdt. At alle faktisk gør det, de har sagt, de vil gøre.

Det skaber tillid mellem alle i teamet, når I ved, at I kan stole på hinanden.

Det skaber troværdighed for alle i teamet, når I ved, at når I siger, at det bliver gjort, så bliver det gjort.

Det skaber tryghed, når I ikke skal bekymre jer om, aftaler bliver overholdt.

Tre sider af samme sag

Som du måske kan fornemme, så er de tre T’er ikke så forskellige endda. Det er faktisk tre sider af samme sag: Nemlig at vi stoler på hinanden.

Alligevel er de ikke den samme ting. Du kan godt fremstå troværdig, uden at andre har tillid til dig. Du kan også være både troværdig og tillidsvækkende, samtidig med at andre føler sig utrygge.

Opgaven er derfor at have fokus på alle tre T’er. Først når de alle tre er opbygget, har du et solidt og stærkt grundlag at arbejde videre udfra.

Konklusion: Gør, hvad du siger

Der er en afgørende ting for de tre T’er: nemlig, at du gør dét, du siger, du vil gøre. Når andre oplever, at du gør, hvad du siger, skaber det nemlig tillid til dig, du fremstår troværdig og du skaber tryghed.

Mit råd er derfor både simpelt, nemt at huske og hamrende vigtigt: Du skal gøre, hvad du siger – og blive ved med at gøre, hvad du siger. Så vil du hurtigt opleve, at de tre T’er trives og blomstrer op.

Hvad er din oplevelse?

Vi er interesseret i at høre om dine oplevelser. Både de positive, hvor det gik op i en højere enhed, da alle overholdte deres aftaler, og de udfordrende, hvor det hele skred lidt.

Smid en kommentar og så tænker vi med på dine oplevelser og ser, om der er noget læring at hente for os alle.

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sladder og brok definerer vi ofte som noget negativt. Noget, der skal undgåes og jo mindre, der er af det, jo bedre. Men sådan er det faktisk ikke helt. For sladder og brok har også et positivt element: Det kan være en sikkerhedsventil, der tager trykket af irritationer og frustrationer. Men bliver det for meget, kan det skade teamet. Målet er derfor tilpas sladder og brok i teamet – spørgsmålet er da, hvordan finder du den gyldne middelvej?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke