Gruppe af trygge og glade medarbejdere
Min mentor, Birger, har lært mig, at der er tre T'er i denne verden, der tæller: Tillid, tryghed og troværdighed. Når det er på plads, så kører det som det skal. Om det så er salg, udvikling, medarbejderglæde eller noget helt fjerde, det gør ikke nogen forskel. Uden de tre T'er går det nemlig ikke.

Har du styr på de tre T’er?

af | 20. december 2017

“Hvad har det med retrospectives at gøre, de tre T’er?” tænker du måske. Jo, det hænger sådan sammen, at hverken tillid, tryghed eller troværdighed er noget, der lige opstår. Det skal bygges op og holdes ved lige. Og der passer retrospectives perfekt ind. Hvorfor får du svar på lige her.

Fokus på aftaler

Når I holder retrospective, er det en fast ting, at I gennemgår aktioner fra sidste retrospective. I tjekker op på, om alle har gjort dét, som I aftalte.

Tilliden, trygheden og troværdigheden opstår ikke med det samme – men den bygges langsomt og sikkert op, jo flere retrospectives I holder. For hvert retrospective oplever I alle sammen, at aftalerne faktisk bliver overholdt. At alle faktisk gør det, de har sagt, de vil gøre.

Det skaber tillid mellem alle i teamet, når I ved, at I kan stole på hinanden.

Det skaber troværdighed for alle i teamet, når I ved, at når I siger, at det bliver gjort, så bliver det gjort.

Det skaber tryghed, når I ikke skal bekymre jer om, aftaler bliver overholdt.

Tre sider af samme sag

Som du måske kan fornemme, så er de tre T’er ikke så forskellige endda. Det er faktisk tre sider af samme sag: Nemlig at vi stoler på hinanden.

Alligevel er de ikke den samme ting. Du kan godt fremstå troværdig, uden at andre har tillid til dig. Du kan også være både troværdig og tillidsvækkende, samtidig med at andre føler sig utrygge.

Opgaven er derfor at have fokus på alle tre T’er. Først når de alle tre er opbygget, har du et solidt og stærkt grundlag at arbejde videre udfra.

Konklusion: Gør, hvad du siger

Der er en afgørende ting for de tre T’er: nemlig, at du gør dét, du siger, du vil gøre. Når andre oplever, at du gør, hvad du siger, skaber det nemlig tillid til dig, du fremstår troværdig og du skaber tryghed.

Mit råd er derfor både simpelt, nemt at huske og hamrende vigtigt: Du skal gøre, hvad du siger – og blive ved med at gøre, hvad du siger. Så vil du hurtigt opleve, at de tre T’er trives og blomstrer op.

Hvad er din oplevelse?

Vi er interesseret i at høre om dine oplevelser. Både de positive, hvor det gik op i en højere enhed, da alle overholdte deres aftaler, og de udfordrende, hvor det hele skred lidt.

Smid en kommentar og så tænker vi med på dine oplevelser og ser, om der er noget læring at hente for os alle.

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

Trænger du også til weekend, når weekenden er overstået? Så er du ikke alene

For nogen er weekenden åndehullet. To dage uden urealistiske krav og alt for stramme deadlines. Der er tid til at mærke efter og gøre det, som man i virkeligheden har lyst til. Men for andre er de to dage et virvar af modsatrettede behov, der konstant kolliderer og kun skaber uro. Så snart klokken rammer fyraften fredag, længes krop og sind til mandag morgens ro og regelmæssighed: Duften af dagligdagens trygge rammer. Lyder det velkendt, så er du langt fra alene!

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

Tre råd til, hvordan dit team bliver modigt nok til at leve op til den tillid, du viser dem

“Men den koster jo dobbelt så meget! Så jeg ville bare lige være sikker på, at det er ok, at jeg køber den. Er det stadig ok?”. Det spørgsmål fik jeg ofte, da jeg var gruppeleder i en spejdergruppe. Ledelsen i gruppen havde besluttet, at vi kun ville servere Spejderkaffe i vores spejderhus, fordi kaffen støttede en venskabsgruppe i Uganda med at skaffe rent vand til fattige børn og familier. Men når virkeligheden ramte og lederne skulle svinge dankortet, blev de alligevel i tvivl. For kunne det nu passe, at det var ok at betale tre gange så meget for kaffen?

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Er din motivation heller ikke kommet hjem fra ferie endnu? Det er der en god grund til

Ferien er forbi og hverdagen buldrer afsted igen. Vi ved godt, at det tager tid at vænne sig til at være retur fra ferie. Den første uge skal man tage det med ro og bruge tid på at komme ind i rytmen igen. Men hvorfor tager det så lang tid? Og hvorfor kan det efter to-tre uger føles som om, motivationen til at gå på arbejde stadig ligger og slikker sol på en lækker strand langt, langt væk?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER
Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke