Team er er klar til handling
De bedste resultater kommer, når medarbejderne har det sjovt. Spørgsmålet er bare, om du tør gøre det sjovt? Okay, der lover jeg nok lidt mere, end jeg kan holde. Ikke desto mindre så mener jeg det. Leg gør det hele lidt sjovere: Selv et kedeligt møde. Derfor leger jeg altid, når jeg holder møder. Forstå mig ret. Selvfølgelig skal vi igennem dagsordenen og skabe resultater, men leg er en god måde at nå det hele på.

Gør dit arbejde til en leg

af | 13. december 2017

En amerikansk undersøgelse viser, at amerikanerne holder 11 millioner møder hver dag. Det er mange! Du går sikkert også til en del møder i løbet af en uge. Og hvis du er, som folk er flest, så er alle møder ikke lige spændende.

Så hvordan kan vi gøre møderne lidt sjovere?

Leg er ikke bare for sjov

Jeg har gjort det til en ting at lege, når jeg afholder retrospectives. For selvom leg virker som spild af tid, så er det seriøst nok. Se bare kinesiske børn, som har glemt, hvordan man leger. Leg fungerer godt til at løsne op i gruppen. Det kan være med til at ryste et nyt team sammen, slippe tankerne fri eller lette stemningen efter et hårdt møde.

Hvis du og dit team skal i gang med at brainstorme på nye løsninger, kan en leg i begyndelsen af mødet være en god ide. På den måde lærer I hinanden at kende og får nedbrudt barrierer på tværs af afdelinger og titler. Det er specielt vigtigt, hvis man ikke lige arbejder sammen med alle til dagligt. Med andre ord hjælper legen til at til sætte skub i den kreative proces.

Efter et langt møde kan en leg være med til lige at løsne op, inden man vender tilbage til kontoret eller ja videre til næste møde. Her kan legen være med til, at vi forlader mødet med et smil og lige får strukket benene og brugt lattermusklerne efter at have siddet ned i en time eller to.

Hvis du tænker, at jeg er skør – at leg ikke virker. Helt okay. For de fleste er det lidt af en omvæltning og måske er kollegerne lidt skeptiske i begyndelsen, men prøv alligevel.

Jeg har samlet lidt inspiration til en sjov lege, som I nemt kan komme i gang med. Og jeg lover, at legen bliver en fast del af jeres møder.

Inspiration til lege

Få dit navn tilbage

Alle deltagerne skal gå rundt i mellem hinanden. Når en deltager møder en anden deltager giver de hinanden hånden og præsenterer sig med deres fornavn. Herefter bytter deltagerne navne. Begge deltagere går nu videre og præsenterer sig med deres nye navn. Undervejs giver de hånd til andre deltagere, hvorefter de igen bytter navn. Legen fortsætter, indtil alle har deres eget navn igen.

Skulle man undervejs glemme sit navn, så må man række hånden i vejret, og legen begynder forfra.

Find selv på andre lege

Hvis du har mod på det, så find selv på andre lege. Du kender helt sikkert til andre sjove lege eller har børn, som leger. Kig på dem og kopier.

Når du finder en ny leg, så overvej følgende:

  • Deltagerne skal aktiveres. Op fra stolene og ud på gulvet.
  • Undgå at deltagerne skal røre ved hinanden – det er ret grænseoverskridende. Et håndtryk er dog fint.
  • Legen skal ikke vare for længe – 5 minutter er ofte en passende længde.

Hvad er din yndlingsleg?

Har du en leg, som altid virker, så skriv gerne om den i en kommentar. Vi samler på gode lege, så det kan blive udbredt mere i arbejdslivet.

Skriver du en leg, så kvitterer vi med en til 🙂

Har du hørt vores podcasts?

Vi laver to podcasts: “Alt om Scrum” og “Scrum med mere”. De passer perfekt til en gåtur, en opvask eller en god kop kaffe.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sladder og brok definerer vi ofte som noget negativt. Noget, der skal undgåes og jo mindre, der er af det, jo bedre. Men sådan er det faktisk ikke helt. For sladder og brok har også et positivt element: Det kan være en sikkerhedsventil, der tager trykket af irritationer og frustrationer. Men bliver det for meget, kan det skade teamet. Målet er derfor tilpas sladder og brok i teamet – spørgsmålet er da, hvordan finder du den gyldne middelvej?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke