Du kender det sikkert alt for godt: Det er 2 minutter i lukketid og du skal have den mødeindkaldelse ud af døren, før du går hjem. Men hvad med dagsordenen?

Falder du også i fælden “Dagsorden kommer senere”?

af | 20. december 2024

“Hmm, den sender jeg bare lige senere”, tænker du. Men dagene går og pludselig er mødet i morgen. Og den dagsorden skal ud nu. Men hvad var det nu, I skulle snakke om? Der var noget vildt vigtigt, men hvad var det nu, det var? Og var der nogen, der havde noget, som skulle på dagsordenen? Spørgsmålene er mange og tiden er knap. Det er ikke en optimal situation.

Det tager lidt længere tid, men!

Der er en bedre måde at gøre det på: Brug 4 minutter på at lave dagsordenen, når du indkalder til mødet.

Alternativ reserver 5 minutter i morgen og skriv den der.

Pointen er: Bruger du tiden nu, sparer du en masse tid senere!

Den tid, du bruger nu, er givet godt ud og kommer SÅ mange gange tilbage. Om 3 uger, når du er på vej ind i mødet, så ved du faktisk, hvad mødet handler om og kan møde op forberedt. Og bonus: Det gør de andre mødedeltagere også, for dagsordenen er faktisk præcis og konkret.

Sådan gør du

Det er ikke svært at lave en god dagsorden på 4 minutter, så den kan ryge afsted sammen med mødeindkaldelsen. Min erfaring er, at du skal tænke over følgende, når du laver den:

  • Hvad der gerne skal komme ud af mødet (og skriv det tydeligt)
  • Hvem skal så med, hvis du gerne vil have det ud af mødet
  • Skriv hvem der tager noter
  • Skriv hvad du forventer af deltagerne

Så er du klar til at booke mødet!

Bonustip: Er det faktisk et mail-møde?

En ekstra fordel ved at skrive dagsorden samtidig med mødeindkaldelsen er, at du lige kan overveje, om mødet faktisk er nødvendigt eller om det kunne klares med en mail.

Når du sidder der med den færdige dagsorden, er det nemlig super nemt hurtigt at vurdere, om det er tilfældet. Og så er det jo nemt at sende spørgsmålet på mail i stedet for at indkalde til møde.

Der er få ting så frustrerende som at sidde til et møde og opdage, at det havde været nemmere med en mail… Både for dig og de andre mødedeltagere.

Så du sparer dig selv og de andre mødedeltagere for en masse frustration ved at tænke over det, før du indkalder til mødet.

Lyt til episoden i “Scrum med mere”

Vil du gerne høre, hvad mine yndlingsredskaber til at holde bedre møder er, så lyt med her:

Scrum med mere
Scrum med mere
Vores yndlingsredskaber til at holde bedre møder
Loading
/

Bliv en bedre mødeleder i dag

Vil du fremover kun holde energigivende, sjove og resultatorienterede møder? Så er dette online kursus noget for dig.

Her får du tips og tricks til mødeafholdelse og masser af eksempler på, hvordan du kan gøre dine møder endnu bedre. Kurset består af 24 moduler, hvor jeg i hvert modul giver dig konkrete værktøjer til, hvordan du bliver en bedre mødeleder.

Nyeste indlæg på bloggen

Alle indlæggene finder du her

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sådan håndterer du sladder og brok i et ungt agilt og iterativt setup

Sladder og brok definerer vi ofte som noget negativt. Noget, der skal undgåes og jo mindre, der er af det, jo bedre. Men sådan er det faktisk ikke helt. For sladder og brok har også et positivt element: Det kan være en sikkerhedsventil, der tager trykket af irritationer og frustrationer. Men bliver det for meget, kan det skade teamet. Målet er derfor tilpas sladder og brok i teamet – spørgsmålet er da, hvordan finder du den gyldne middelvej?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER

Få vores allerbedste guldkorn direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores bedste tips og gode råd.

Tak! Du modtager nu en tjekliste direkte i din indbakke