Scrum med mere

Vores podcasts

Er du også interesseret i, hvad Scrum er for en størrelse? Og synes du også, at der er nogle ting i Scrum, som er lidt uklare eller uforklarede? Så er du ikke alene! Vi har lavet podcasten Scrum med mere netop for at kaste mere lys over sagen.

Birte og Johannes er værter sammen med Sune Monrad. Han er medstifter af Cobraid, en virksomhed som har sat sig for at gøre KPI’er nemmere at opsætte og bruge. Deres software kan trække data fra alle relevante kilder og give et superbt overblik i realtime.

Scrum og spejder – sådan hænger det sammen
Scrum med mere

 
 
00:00 / 1:13:44
 
1X
 

En af de mest nævnte ting i vores podcast er spejder – særligt Poul, en spejderleder, bliver ofte nævnt. For han har nemlig sagt noget meget klogt: Scrum? Det er faktisk bare spejder i en IT-virksomhed. Og det er vi helt enige i!

Hvordan det faktisk hænger sammen, fortæller vi i denne eposide. Vi beskriver, hvordan en spejderpatrulje faktisk er det samme som et Scrum-team, hvordan en patruljeleder kun kan bruge gulerod og ingen pisk og hvorfor en tropleder minder om en Product Owner.

Vores postulat og pointe er, at der er masser af erfaringer fra spejder, der kan bruges i Scrum: Hvordan man skaber sammenhold i en patrulje, hvordan man motiverer og hvordan man sammensætter en patrulje/team, så det fungerer bedst muligt.

Og så er der lige den særlige spejderting med at lave benspænd for sig selv: At lave bål med vådt brænde, at overnatte i shelter i november eller tage på hike med ekstra tunge ting i rygsækken. Vi gør det med et formål: At se, hvordan vi kan udføre aktiviteten bedre, hurtigere, nemmere, sjovere eller bare på en anden måde. For det er gennem afveksling, at vi får mulighed for at kigge på det velkendte fra en anden vinkel – og gør man det, kan man nogen gange se en smutvej eller en skatkiste, som ikke lod sig se før. Se, det lyder da ret velkendt fra Scrum, ikke?

Hør mere her, når Sune Monrad, Cobraid, og Mathias Jakobsen, Think Clearly, og Johannes Damsgaard-Bruhn deler deres bedste spejderminder og forklarer, hvordan det hænger sammen med Scrum.

Links

Vi refererer til forskellige modeller i podcasten. Dem kan du se her:
http://noop.nl/2008/08/simple-vs-complicated-vs-complex-vs-chaotic.html
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cynefin_framework

Scrum og spejder – sådan hænger det sammen
Scrum med mere

 
 
00:00 / 1:13:44
 
1X
 

Andre episoder

Når observation er den eneste vej frem

Det hele handler om brugerne

Derfor skal du bruge Scrum i din marketingsafdeling

Scrum og spejder – sådan hænger det sammen

Det agile manifest

Få styr på begreberne agil og iterativ

Øg accelerationen i dit team – uden at det resulterer i en ulykke i høj fart

Undervisning i og med Scrum

Distribuerede teams

Grafisk facilitering – den bedste samtale med dig selv

Grafisk facilitering – hjælp andre med at følge med

Projekt Giraf

Dem på den anden side af gangen

Hans fra Scrum-teamet er ikke gået hjem

Hvad er det med den projektleder?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER