Scrum med mere

Vores podcasts

Er du også interesseret i, hvad Scrum er for en størrelse? Og synes du også, at der er nogle ting i Scrum, som er lidt uklare eller uforklarede? Så er du ikke alene! Vi har lavet podcasten Scrum med mere netop for at kaste mere lys over sagen.

Birte og Johannes er værter sammen med Sune Monrad. Han er medstifter af Cobraid, en virksomhed som har sat sig for at gøre KPI’er nemmere at opsætte og bruge. Deres software kan trække data fra alle relevante kilder og give et superbt overblik i realtime.

Øg accelerationen i dit team – uden at det resulterer i en ulykke i høj fart
Scrum med mere

 
 
00:00 / 1:01:20
 
1X
 

"Det skal gå hurtigere og det kan kun gå for langsomt!" Det kunne godt være et motto eller en kerneværdi i et succesfuldt firma. Der skal accelereres, så det går hurtigere og hurtigere. Vi kender det også som effektivisering eller procesoptimering – kært barn har mange navne. I denne episode udfordrer Mathias Jakobsen, Think Clearly, og Johannes Damsgaard-Bruhn denne antagelse. For nogen gange skal man sætte farten ned for senere at kunne accelerere – eller for at undgå en ulykke i høj fart! Acceleration handler om at øge farten eller velocity, som det kaldes i Scrum. Velocity beskriver, hvor meget et team kan nå i løbet af en sprint. Jo højere velocity, jo mere produktivt er teamet – det er antagelsen. Denne tilgang mener vi dog er for unuanceret og til tider direkte skadelig. For høj fart er ikke altid at foretrække. Det afhænger nemlig af, hvilken tilstand dit team er i. Et team kan være i tre tilstande: En lærende tilstand, en optimerende tilstand og en stabil tilstand. Kun i den midterste tilstand er acceleration et godt parameter at måle på, hvis teamet skal performe så godt som muligt. I de to andre tilstande handler det nemlig om at sætte farten ned, for at kunne accelerere senere, og om at udfordre den høje hastighed. I denne episode fortæller vi, hvordan du finder ud af, hvilken tilstand dit team er i, og hvordan du bedst accelererer dit team. Derudover får du også tre gode råd til, hvordan din attitude til acceleration skal være, hvis teamets acceleration skal blive en succes – og ikke blot resulterer i et uheld i høj fart.

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER