Scrum med mere

Vores podcasts

Er du også interesseret i, hvad Scrum er for en størrelse? Og synes du også, at der er nogle ting i Scrum, som er lidt uklare eller uforklarede? Så er du ikke alene! Vi har lavet podcasten Scrum med mere netop for at kaste mere lys over sagen.

Birte og Johannes er værter sammen med Sune Monrad. Han er medstifter af Cobraid, en virksomhed som har sat sig for at gøre KPI’er nemmere at opsætte og bruge. Deres software kan trække data fra alle relevante kilder og give et superbt overblik i realtime.

Grafisk facilitering – den bedste samtale med dig selv
Scrum med mere

 
 
00:00 / 53:42
 
1X
 

Vi tager lige en omgang grafisk facilitering mere – men denne gang er fokus på den indre samtale. For når man tegner sine tanker, har man faktisk en samtale med sig selv. Det ved Mathias Jakobsen en masse om! Han har startet siden Think Clearly, hvor han skriver om at tegne og tænke. Derudover arbejder han som konsulent, pt for SY Partners i New York.

Sammen med Mathias snakker vi om, hvordan en tegning er en nem og hurtigt måde at lave et første udkast til en løsning på et problemstilling. Fokus er på processen, for vi ved måske endnu ikke, hvordan problemstillingen skal løses. Men starter vi med at tegne dét, vi ved, har vi et udgangspunkt for at tænke videre. Det kan være at tegne det begrænsninger, man kender til, eller de personer, der skal hjælpe med at løse problemstillingen. Hvad det er, er ikke vigtigt. Det vigtigste er, at man kommer igang.

For når man først er kommet igang, kan det ukendte udforskes og gøres mere konkret og kendt. Fra det udgangspunkt kan vi langsomt bygge videre. Nu handler det ikke om at komme igang, men om at optimere løsningen. Og med tegningen kan man nemmere invitere andre indenfor i tankeprocessen.

Alt i alt er der kun gode ting ved at komme igang med at tegne dine ukendte problemer!

Værterne er denne gang Sune Monrad fra Cobraid og Johannes Damsgaard-Bruhn fra alfanova.

Grafisk facilitering – den bedste samtale med dig selv
Scrum med mere

 
 
00:00 / 53:42
 
1X
 

Andre episoder

Når observation er den eneste vej frem

Det hele handler om brugerne

Derfor skal du bruge Scrum i din marketingsafdeling

Scrum og spejder – sådan hænger det sammen

Det agile manifest

Få styr på begreberne agil og iterativ

Øg accelerationen i dit team – uden at det resulterer i en ulykke i høj fart

Undervisning i og med Scrum

Distribuerede teams

Grafisk facilitering – den bedste samtale med dig selv

Grafisk facilitering – hjælp andre med at følge med

Projekt Giraf

Dem på den anden side af gangen

Hans fra Scrum-teamet er ikke gået hjem

Hvad er det med den projektleder?

GULDKORN DIREKTE I DIN INDBAKKE

FÅ EN TJEKLISTE TIL
EFFEKTIVE MØDER